sunnuntai 15. huhtikuuta 2018


Kwintes...

Kuten jo aiemmin lupailin - kerron tässä Kwintesistä hieman tarkemmin... Kwintesin tarjoamat palvelut sijaitsevat Hollannissa yli 50 kunnassa, jotka sijaitsevat Flevolandin, Utrechtin, Zuid-Hollandin, Frieslandin ja Gelderlandin maakunnissa. Kwintesillä on vahva yhteistyöverkosto eri toimijoiden, kuten kansalaisten, hyvinvointi- ja hoitopalvelujen tarjoajien, terveydenhuollon, vakuutusyhtiöiden ja kuntien kanssa. Se on Kwintesille elintärkeä asia, sillä muutoin toiminta ei olisi mahdollista.

Kwintes tarjoaa tukea psyykkisissä ongelmissa, erilaisissa riippuvuuksissa, taloudellisissa ongelmissa, kodittomuudessa, perheväkivaltatilanteissa  ja muissa vaikeissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Se tarjoaa turvallisen tukikohdan, jossa asiakkaita ohjataan ja tuetaan valvotusti ja yksilöllisesti. Valvonta voi tapahtua asiakkaiden omissa kodeissa, tilapäisissä vastaanottopaikoissa tai Kwintesin päivätoimintapaikoissa. Asiakkaiden tukemisella ja ohjauksella pyritään varmistamaan jokaiselle tasapainoinen ja vakaa arkielämä ja itsenäinen selviytyminen. Tilanteiden mukaan ja yksilökohtaisesti tämän tukemisen ja ohjauksen tavoitteena on, että asiakas pystyy palaamaan ja osallistumaan yhteiskuntaan sen täysiarvoisena jäsenenä, itseluottamuksella ja oman elämänhallinnalla varustettuna.  Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Kwintes tarjoaa erilaisia ohjeita elämään päivätoiminnan, työn, sosiaalisten suhteiden, henkilökohtaisen hoidon, henkisen, fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin sekä taloudellisten neuvojen ja tuen kautta.
On tärkeää muistaa, että jokainen Kwintesin asiakas itse on tärkeä tekijä näiden tavoitteiden saavuttamisessa. Kuten ohjaajani Shantal on minulle kertonut: "Jokaisella on oma selkäreppunsa kannettavana vuoren rinnettä ylös, et voi kantaa reppua hänen puolestaan, mutta voit olla kulkemassa rinnalla".
Kwintesin henkilökunta koostuu pääasiassa sosiaalialan ammattilaisista eli ohjaajista ja he työskentelvät yhdessä ihmisten (asiakkaan, perheen ja ystävien) kanssa laatien yhdessä suunnitelman, joka perustuu kunkin asiakkaan lähtökohtiin, omiin toiveisiin, tarpeisiin ja tavoitteisiin. Henkilökunta on hyvin ihmisläheistä ja he ovat kouliintuneita kohtaamaan hyvinkin erilaisia asioita eikä näin ollen mikään asia ole heille outoa.

Harjoittelupaikassani Kwintesin päivätoimintakeskuksessa Feniksissä, joka muuten sijaitsee keskellä Almeren keskustaa, oma osuuteni harjoittelijana on kohdata ihmiset ihmisenä, olla heille läsnä, keskustella heidän kanssaan jokapäiväisistä asioista niin pitkälle kuin vain kielimuuri antaa myöten, tehdä yhdessä asioita kuten pelata pelejä, askarrella, syödä yhdessä jne. Joskus vaikka vain pelkkä katse ja hymy voivat saada jotain hyvää aikaan. Viettämäni aika jo tähänkin saakka on ollut erittäin antoisaa ja katsetta avartavaa. Siteeratakseni osittain Tommy Tabermanin rakastettua runoa - "Ihminen tarvitsee ihmistä ollakseen ihminen, ollakseen ihminen ihmiselle, ollakseen itse ihminen" ja "Ihminen ilman ihmistä on vähemmän ihminen". Tämä on niin totta ja seison henkilökohtaisesti noiden sanojen takana.
Läsnäolo on tärkeintä ja arvokkainta mitä voin täällä tehdä. Aito kohtaaminen ja lämmin toista ihmistä arvostava vuorovaikutus kohottaa toivon mukaan mielialaa ja lisää toiveikkuutta.



Feniksissä on tarjolla töitä monelle Kwintesin asiakkaille. Asiakkaat voivat työskennellä mm. vastaanotossa, kahvilapalveluissa tai pyöräkorjaamolla. Tilojen yhteydessä toimii nimittäin myös pyöräkorjaamo, jonne kuka tahansa voi tuoda pyöränsä huoltoon tai korjaukseen. Korjaamopaja onkin hyvin suosittu täällä pyöräilyn luvatussa maassa😊. Päivätoimintakeskukseen voi myös kuka tahansa kadunkulkija muutoin vain tulla viettämään aikaa tai vaikkapa kupposelle kahvia tai teetä.




Feniksin kahvilan noutotiski


Ovi pyöräkorjaamolle





Feniksissä on tarjolla monenlaista aktiviteettia

Kauniisti maalatut kukkaruukut uudessa käyttötarkoituksessaan lintujen ruokinta-automaattina


On ollut hämmästyttävää huomata kuinka niin eri kansalaisuuksiin olen tähän saakka saanut törmätä niin täällä harjoittelupaikallani kuin missä tahansa liikkuessanikin. Väestömäärää ovat kasvattaneet ihmiset, joita on saapunut ympäri maailmaa kuten esim. Surinamesta Etelä-Amerikasta, Karibian saarilta, Irakista, Afganistanista ja Pakistanista. Voisi melkein sanoa kuin New Yorkista, että Hollanti on kuin eri kansalaisuuksien sulatusuuni. Tämä näkyy myös Hollannin katukuvassa selkeästi. Kenen tahansa kanssa olen keskustellutkin, niin aika moni tuntuu tietävän edes jollakin tasolla missä Suomi sijaitsee ja moni tietää kuinka kaunis maa meillä on tuhansine järvineen ja lumisine talvineen. Tarkoitukseni on jossakin vaiheessa näyttää kuvia asiakkaille rakkaasta kotimaastamme.

Tällaista siis on Kwintesissä😊. Paljon olen oppinut, nähnyt ja kokenut ja paljon tulen vielä varmasti kokemaan. Seuraavassa blogissani kerron vierailukäynnistäni Feniksin eräässä toisessa toimipaikassa, tutustumisesta paikalliseen ammattikouluun ja sen sosiaali- ja terveysalanopetukseen sekä vierailuistani kehitysvammaisten päivätoimintapaikkoihin.






  • Katso henkilöä, joka puhuu.
  • Ole kasvotusten, ja katso puhujaa silmiin.
  • Keskity kuuntelemaan, mitä hän sanoo.
  • Ilmaise eleillä, ilmeillä ja lyhyillä ilmaisuilla, että kuuntelet toista.
  • Odota vuoroasi, älä keskeytä.
  • Malta olla kertomatta heti omia kokemuksiasi.
  • Sano, mitä haluat sanoa.
  • Kysy toiselta täydentäviä kysymyksiä.
  • Kerro ajatuksistasi tai tunteistasi.
  • Rohkaise ja kannusta toista tarvittaessa.
  • Voit myös toistaa lyhyesti kuulemasi ja näin varmistaa, että olet ymmärtänyt oi
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti