tiistai 10. huhtikuuta 2018



Amsterdamin terveisiä☀🏠 ja vähän muutakin 6.-9.4.2018

Ensimmäinen viikko sujui kaikkiaan mukavasti Kwintesin Feniksissä jutustellen asiakkaiden kanssa, pelaillen pelejä ja alkavan viikonlopun kunniaksi perjantaina pistettiin jalalla koreaksi yhteislaulujen säestämänä. Toiveita sai esittää laidasta laitaan lauluvihkosen sivuilta ja niitä sitten yhdessä laulettiin. Vaikka olen Suomi-tyttö ei niin ujoimmasta päästä, niin silti piti hieman tutkailla tilannetta ennen kuin rohkaistuin lähtemään meininkiin mukaan😄.
On ollut myönteistä huomata, miten niin monella vaikeassa elämäntilanteessa olevalla ihmisellä on kuitenkin hymy herkässä ja lisäksi löytyy kohteliasta mieltä. Toki on asiakkaita, joihin kontaktin saaminen ei ole helppoa ja se on omalla kokemustaustallani haastavaa. Eikä tietysti syy ole aina siinäkään...Usein on vain hyvä jättäytyä joissakin tilanteissa pelkästään havainnoijan rooliin eikä se ole oppimisen kannalta huono asia sekään.

Sitten koittikin viikonloppu ja upeaa kelissä tiedossa, joten päätimme lähteä Vuokon kanssa Amsterdamiin...pari muutakin oli ajatellut ihan samaa...huh huh. There were very very lot of people there...Too much in our minds😆. Tuntui, että ihan jokainen amsterdamilainen oli ulkoistanut itsensä terasseille ja kaduille. Käyskentelimme kanaalien varsia ja hakeuduimme mielellämme pienemmille kujille, sillä siellä oli ihanan rauhaisaa. Sää tosiaan helli meidän suomalaistenkin hipiää ja pääasiassa nautimmekin kevään ensimmäisestä kuumasta päivästä. Illan tullessa kävimme vielä kanaaliristeilyllä, jonka anti jäi hieman laihaksi, sillä ainakaan itse en oikein jaksanut enää päivän tarvottuani keskittyä englanninkieliseen selostukseen. Mutta mukavaa oli ja ihan oli katsella kauniita, joskus hieman vinossa olevia, vieriviereen rakennettuja taloja.Tulppaanit olivat juuri puhjenneet upeaan kukkaan ja ehkä mielestäni paras anti olikin kukkiin ja kukkasipuleihin erikoistunut markkina-alue erään kanaalin varrella. Siellä tekee tosiaankin mieli poiketa vielä uudestaan🌷. Muutamia kuvia alla viikonlopun reissustamme.


"Punaisten lyhtyjen kadut" molemmin puolin...⛔


Kaunista arkkitehtuuria...🏠



🌷💓🌷


Pitäisköhän ne uudet työkengät...😆


Aina viikonlopun jälkeen koittaa arki ja uudet haasteet...niin täälläkin, joten intoa puhkuen uuteen viikkoon käsiksi ja uutta viikko-ohjelmaa tutkimaan ja toteuttamaan. 
Heti maanantai-aamuna oli Kwintesin ohjelmassa valloittavan Feryn maalaustuokio. Kaikki halukkaat saivat osallistua pienellä summa (1,50 e). Tosin valitettavasti tuo pienikin hinta vaikutti osallistujamäärään ja niinpä sain kaikessa rauhassa keskustella hänen kanssaan. Hän oli tullut Hollantiin noin 30 vuotta sitten Iranista, jonne hänen perheensä oli jäänyt sodan jalkoihin. Feryllä on lievä kehitysvamma, mutta toimintakyvyltään hän on loistava. Hänen kanssaan keskustelukin oli kovin antoisaa. Ferry pitää viikottain useita maalaus- tai askartelutuokioita niin lapsille kuin aikuisillekin muissa Kwintesin päiväkeskuksissa ja toimintapajoissa. Hän näytti puhelimestaan kuvia taidokkaasti tekemistään lasitöistä ja ryijymatoistaan - aivan upeita kädentaitoja omaava persoona siis😊.


Fery ja lemmikkejä rakastavan suomalaistytön työ etualalla😁


Aamuisen maalailutuokion jälkeen olikin sitten jälleen musiikin aika eli jälleen yhteislaulua poppikoneen avustama. Tosin paljon pienemmällä porukalla kuin edellisenä perjantaina. Pääasiassa englanninkielisiä tuttuja säveliä minullekin, mutta olipa siellä seassa yksi melodialtaan erittäin kaunis hollantilainenkin kappale..."Het Spijt Me"" eli suomeksi "Olen pahoillani". Sen verran hankala kieli on tuo Dutch language, että sai tehdä töitä pysyäkseen sanojen perässä...

Öööö...Glups...


Maanantain iltapäivän ohjelmaan kuului vielä reippailua lähiseudun maisemissa ja keskustelua kävelyn lomassa asiakkaiden kanssa. Kävelyretkillä luontoon ja lähiympäristöön yhdessä tutun porukan kanssa tuetaan kokonaisvaltaisesti asiakkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä. Retket ovat tärkeä hetki erityisesti henkilöille, joilla on hankaluuksia lähteä ulos omista kotiympyröistään tai yleensä olla ihmisten kanssa tekemissä. Liikkuminen ja ympäristön tarkkailu helpottavat keskustelujen aloittamista.



Lenkki melkein heitetty...taustalla paikallinen WTC-torni.


Sadunnainen Hollannissa hiljenee jälleen hetkeksi ja on menossa kohti uusia kokemuksia ja haasteita tällä viikolla...tiedossa tutustumista erääseen toiseen Kwintesin päiväkeskukseen sekä Emmeloordiin - hollantilaiseen sosiaali- ja terveysalan oppilaitokseen yhdessä Corrie-opettajamme kanssa. Antoisia aikoja siis tulossa ja niistä sitten taas seuraavalla kerralla lissee....eli Let´s talk about it later😉




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti